Classe | Blondul - între mit și realitate

Classe |  Blondul - între mit și realitate

Aud foarte des de la clientele mele: „vreau să fiu blondă, dar, te rog, nu mă decolora!”. Majoritatea doresc să evite crema și pudra pentru decolorat. De ce oare? Pentru că, susțin ele, decoloratul strică părul.

Haideți să vedem cum stau lucrurile în realitate. Există doamne cu păr decolorat, nuanțat, lung și sănătos? Răspunsul este clar: DA, există! Să vedem cum.
Procesul de decolorare implică întotdeauna câteva etape: stabilirea unui diagnostic, alegerea produselor potrivite, pregătirea cuticulei, alegerea oxidantului și nu în ultimul rând, rutina de îngrijire a părului acasă.
Înaintea începerii procesului propriu-zis de decoloare este necesar să se parcurgă o etapă extrem de importantă, am putea spune chiar vitală pentru sănătatea părului și pentru obținerea unei culori reușite: diagnosticarea. Discuția preliminară cu clienta îmi permite să aflu informații despre istoricul părului, colorări sau decolorări anterioare, nuanțări, ondulații, întinderi permanente sau tratamente folosite.
Pasul următor implică alegerea produselor potrivite, în mod special aici ne referim la calitatea lor. Știm deja cu toții că pe piață există o multitudine de game de produse, iar fiecare dintre ele dorește să ofere cele mai bune rezultate, având chiar „efecte miraculoase”. Calitatea produselor este esențială, deoarece avem o structură de păr diferită. Este vital ca toate aceste produse să fie utilizate de un profesionist.
Procesul de decolorare începe cu pregătirea cuticulei, aceasta devenind permeabilă pentru ca peroxidul de hidrogen să intre în firul de păr și să decoloreze pigmenții existenți, însemnând că devin incolori. Această procedură se întâmplă treptat, iar firul de păr trece prin diferite nuanțe. Timpul de acționare este important. Nerespectarea lui poate duce la sensibilizarea părului. Un alt aspect de luat în considerare în păstrarea sănătății părului este alegerea oxidantului, mai exact a puterii acestuia.

Pentru a avea un păr sănătos, în mod special pentru părul blond, trebuie să avem grijă constant de el. Sănătatea părului nu se poate menține doar cu câteva vizite pe an la coafor. Foarte importantă este îngrijirea lui acasă. Dar despre asta vă voi povesti într-un articol viitor.
Care este concluzia? Un bun specialist stabilește un diagnostic corect și amănunțit, iar prin utilizarea de produse de calitate poate realiza un serviciu de calitate, iar tu vei obține culoarea mult dorită, însă vei avea și un păr sănătos.

La salonul de înfrumusetare Classe poți opta pentru ultimele noutăți în materie de coafură, tuns și barbering, alături de o serie de servicii adiționale, precum tratamente pentru păr Kerastase sau L’oréal, manichiură, pedichiură, cosmetică și make-up. Te așteptăm pe Str. 13 Decembrie nr. 96, Clădirea Teo Center sau îți poți face programare la Tel : 0751 518 785.

(Ana N. Hair stylist Salon Classe)

 

Publicat în ziarul Transilvania Express Brașov de Sambata, 13 Mai 2017